Jungelboken – Innlegg program – Instruktør Anne Kristin Kaavin

Posted on Posted in Forestillinger

Rudyard Kiplings fortellinger om ulvegutten Mowgli og de andre dyrene i den indiske jungelen har vært lest og delt i over hundre år og kommer fortsatt i nye versjoner på både scene og lerret. Evige temaer som vennskap, tilhørighet og det å finne sin egen vei i livet gjør at fortellingen føles like aktuell i dag og har mye å fortelle et moderne publikum. Blanda Smågodt gleder oss over å kunne dele denne fortellingen med store og små, denne gang i Ingebjørg Vestrums versjon fra 2015. Det er blitt en spennende forestilling for hele familien, med mye humor og hjertevarme.

Blanda Smågodt barneteater består av 40 barn og unge fra 8 til 16 år. Det er en engasjert gjeng skuespillere som møter til øvelse hver uke og de legger ned en stor innsats for å kunne dele sin teaterglede med dere. Noen av dem har allerede flere store forestillinger på merittlisten, for andre er det første gang de står på en stor scene, men spillegleden og samholdet i gruppa er uansett like stort. Det hadde heller ikke vært mulig å sette opp denne forestillingen uten en stor innsats og mange timers planlegging og dugnadsarbeid fra foreldregruppa, som har sydd kostymer, snekret og malt, organisert, samlet inn penger og motivert skuespillere i hele år. Det er også foreldre som står bak scenen og gjør denne forestillingen mulig. Det passer derfor spesielt godt at det er denne teaterflokken som sammen har skapt en forestilling med et budskap om betydning av vennskap og samarbeid og det å kunne gi plass til våre individuelle egenskaper og talenter.

 

Den lille ulvefamilien får en stor overraskelse når en liten menneskevalp krabber inn i hulen deres. Ulvemamma Raksha bestemmer seg for å beholde den lille gutten og gir han navnet Mowgli – lille frosk. Det blir ikke enkelt for ulvefamilien å få gutten godtatt av ulveflokken og å få hjelp til å beskytte han fra tigeren Shere Khan og alle andre farer som finnes for et lite menneske i jungelen. Heldigvis får de god hjelp av bjørnen Baloo og panteren Bagheera og Mowgli får vokse opp i flokken. Vi følger Mowgli og vennene på store og små eventyr, kampen mot både mennesker og dyr som ikke vil ham vel og til slutt på veien mot å finne sin egen plass i verden.

Jeg ønsker dere en riktig god fornøyelse.

Anne Kristin Kaavin – instruktør

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *