Jungelboken – innlegg fra Styret

Posted on Posted in Forestillinger

Blanda Smågodt barneteater!

Blanda Smågodt startet opp våren 1994 som et teatertilbud for barn. Vi er stolte over å kunne si at vi har mange aktive og morsomme år bak oss!

Vi samler barn fra alle nærliggende kommuner i tillegg til Askim hvor vi har vår faste base. Høsten 2016 var vi så heldige å flytte inn i nye lokaler på den nye Kulturskolen i Askim, og her utfolder våre flinke skuespillere seg med aktiviteter av forskjellige slag. Vår nye instruktør Anne Kristin Kåvin og skuespillerne har vært gjennom både lek, drama, improvisasjon og mindre opptredener gjennom det siste halvannet året. Medlemstallet har ligget på rundt 40 barn fordelt på 3 grupper i alderen 8-16 år.

Forberedelsene til Jungelboka startet allerede i vinter med KickOff, manusutdeling og overnatting på Kulturskolen. Blanda Smågodt er en foreldredrevet gruppe som står for alt som skjer i teatergruppa. Dugnadsgrupper ble satt opp, og PR-gruppa startet omgående med den økonomiske biten. Manus er lest og lært, kostymer er produsert og prøvd, kulissene er hjemmesnekret og malt. Her har det vært mange med – både store og små – som har stått på for å få til denne forestillingen. Skuespillerne står nå på scenen og er kjempespente, noen for første gang, mens andre har vært med på flere forestillinger.

Barneteateret har gjennom årene hatt mange dyktige instruktører som har gitt skuespillerne våre verdifulle impulser og hjulpet de med sine første skritt på scenekanten. Disse har også vært viktige medspillere i tidligere oppsetninger Blanda Smågodt har hatt.

Klatremus og dyrene i Hakkebakkeskogen – 1995

Pinoccio – 1996

Kardemomme By – 1997

Hellige tre konger’s aften/Gale Mattis – 1998

Espen Askeladd og kongens harer – 1999

Frikk – 2000

Heksene/Gullfuglen – 2001

Mowgli – 2002

Peter Pan – 2004

Askepott og Lillemus Mei – 2006

Charlie og sjokoladefabrikken – 2008

En julefortelling – 2010

Lilletrollet – 2011

Peter Pan – 2013

Robin Hood – 2015

 

Oppsetningen av Jungelboka er et stort løft for alle i Blanda Smågodt Barneteater. For å få dette til har det blitt mye møtevirksomhet, mange måneders teaterøvelser, dugnadsjobbing i PR-/kostyme-/kulisse- og sminkegruppe – dette er nå historie – og det er ingen vei tilbake! Bortsett fra lyd- og lys, i tillegg filming av forestillingen, er alt dugnadsbasert.

Nå er vi klar for Jungelboka!

Vi vil rette en stor takk til alle som har bidratt til at vi i dag kan presentere Jungelboka her på scenen i Askim Kulturhus.  En spesiell takk til instruktør Anne Kristin Kaavin som har loset skuespillerne gjennom mange og lange øvelser.  Takk også til alle annonsører og sponsorer som bidrar økonomisk og en stor takk til alle dere som har kjøpt billetter til årets forestilling!

Vi håper dere får en flott teateropplevelse.

Velkommen!

Hilsen styret i Blanda Smågodt Barneteater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *